Kuzminovej sľúbilo mesto byt, dal jej ho developer

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kuzminová dostala byt
Dvojnásobná olympijská medailistka Anastasia Kuzminová sa fotografom pochválila aj nádherným výhľadom na Banskú Bystricu, ktorý má z jej nového bytu. Ten získala ako dar od súkromnej spoločnosti. Foto: SITA/Dušan Hein

BANSKÁ BYSTRICA 11. októbra (WEBNOVINY) – Olympijskej víťazke v biatlone a čestnej občianke Banskej Bystrice Anastasii Kuzminovej, ktorej ešte na jar sľúbili predstavitelia mestskej samosprávy vyriešenie jej zlej bytovej situácie, darovala v pondelok byt developerská firma VAV invest. Z dvojizbového panelákového bytu na sídlisku Sásová sa tak môže presťahovať do päťizbového, vyše 156 štvorcových metrov rozľahlého bytu v novostavbe na Zimnej ulici v lokalite Pod Suchým vrchom, aké spoločnosť v súčasnosti predáva za zhruba 130-tisíc eur. Ako na pondelkovej tlačovej besede uviedol majiteľ VAV investu Peter Valach, darovaním bytu zachraňuje česť Banskej Bystrice, ktorú neplnením svojich sľubov poškodilo vedenie mesta. Firma VAV invest zároveň nadviazala s Kuzminovej tímom reklamnú spoluprácu a v budúcnosti nevylučuje ani partnerstvo so Slovenským zväzom biatlonu.

Ako uviedla Kuzminová, po jej úspechu na ZOH vo Vancouveri dostala veľa sľubov, ale potom nastalo ticho. Mesto jej najprv ponúklo na výber byt alebo stavebný pozemok. Vybrala si byt, keďže na stavbu domu nemá ona a ani jej manžel čas. Napriek prísľubu však byt nedostali a mesto im núkalo stavebný pozemok. Ten však Kuzminová odmietla, navyše bol podľa nej nevhodný na výstavbu domu. Kuzminová tiež pripomenula, že sa neplnia ani sľuby o budovaní športových areálov nad Králikmi a na Šachtičkách.

Kuzminová vybojovala pre Slovensko na tohtoročných zimných olympijských hrách vo Vancouveri historické zlato v rýchlostných pretekoch na 7,5 kilometra a striebro v stíhacích pretekoch na 10 kilometrov. Za vzornú reprezentáciu udelilo mestské zastupiteľstvo Kuzminovej titul čestnej občianky Banskej Bystrice. Dekrét o tom jej primátor Ivan Saktor slávnostne odovzdal 8. apríla slovami, že vedenie mesta si chce Kuzminovú udržať aj tým, že jej ponúkne pozemok na dom alebo byt podľa jej výberu.

Saktorova hovorkyňa Monika Pastuchová pre agentúru SITA uviedla, že mesto od začiatku deklarovalo ambíciu pomôcť manželom Kuzminovcom. V snahe, aby zostali v Banskej Bystrici natrvalo, im ponúklo stavebný pozemok na výstavbu rodinného domu. „O tejto ponuke viedol primátor Ivan Saktor intenzívne rozhovory s manželom Anastasie Kuzminovej. Do týchto rokovaní neskôr vstúpil zástupca Olympijského klubu v Banskej Bystrici Martin Vrábeľ so zámerom ponúknuť Kuzminovcom byt so spoluúčasťou mesta Banská Bystrica. Táto alternatíva nebola pre mesto Banská Bystrica realizovateľná. Ponuka mesta Banská Bystrica v podobe stavebného pozemku bola od začiatku jednoznačná a stále platí,“ uviedla Pastuchová.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anastasia KuzminováIvan Saktor